Weer werd er in Spanje een drachtige galga op straat gezet of misschien al voordat ze drachtig werd. Drama’s gebeuren op de hele wereld helaas dagelijks, maar in een land waar geen grote drama’s voorkomen zou dit niet mogelijk moeten zijn. Toch gebeurt het dagelijks in Spanje.

We weten nog niets van de moeder en ook niet van de puppies. We weten alleen dat de moeder en de pups werden gevonden in een dorpje bij Cordoba. De vinder wilde de moeder met haar pups naar de perrera brengen en gelukkig hoorden de mensen van onze shelter dat op tijd zodat ze er een stokje voor konden steken. In de perrera zouden ze al héél snel gedood worden.

Nu zijn ze veilig, worden vertroeteld door iedereen, krijgen alle warmte, liefde, voeding enzovoorts die ze nodig hebben en dan zijn ze straks – we vermoeden medio augustus – helemaal klaar om te reizen naar een geweldig adoptiegezin waar ze uit mogen groeien tot fantastische en stabiele honden. Vermoedelijk zullen ze galgo-mix blijken te zijn, maar dat is nu nog niet te voorspellen. Moeder Natuur heeft er namelijk goed voor gezorgd dat ze de eerste weken als ze bij hun moeder moeten drinken een kort snuitje hebben. Met de lange galgo snuit zou dit namelijk niet mogelijk zijn.

Inmiddels zijn ze weer 1.5 week ouder geworden, hebben we een nieuw filmpje en natuurlijk een nieuwe foto.