5341 Judo

Vrij voor adoptie
Vragen over 5341 Judo?
Neem gerust contact op met ons team. Wij streven er naar uw bericht binnen 48 uur te beantwoorden. De mensen van ons team zijn bereikbaar per adoptie@greyhoundsrescue.nl.
Ras:
Podenco
Geslacht:
Reu
Gewicht:
24,00 KG
Leeftijd:
3 jaar, 1 mnd
Geboortedatum:
02-04-2021
Land:
Spanje
Sheltercode:
HUE
Karakter:
Lief, Rustig, Sociaal, Terughoudend en Zachtaardig
Gedrag:
Goed met andere honden, Goed met kinderen, Goed met volwassenen, Kalm en voorzichtig, Niet bekend met katten en zie omschrijving
Gezondheid:
Zie omschrijving hond, Ehrlichia negatief en Filaria negatief

Omschrijving van 5341 Judo

Judo is onlangs negatief getest op Leishmania, maar bloedtesten zullen wel halfjaarlijks nodig blijven.

Podenco Judo werd enkele kilometers buiten Olvera op straat gegooid. De shelter werd gebeld door de politie dat er een hond rondliep die gevaar liep om aangereden te worden. Judo werd gevonden, bang en hongerig, en kon met behulp van eten gered worden. Volgens de politie had hij al enkele dagen in de buurt rondgelopen, gelukkig zonder overreden te worden. Vermoedelijk werd hij langs de weg achtergelaten en bleef hij daarom op die plek rondhangen. Hij kwam bang en uitgehongerd de shelter binnen en gedroeg zicht de eerste dagen dominant met eten, wat normaal is als een hond veel honger heeft geleden. Maar geleidelijk is zijn baknijd verdwenen, nu hij weet dat hij iedere dag te eten krijgt. Dat heeft hem zekerheid en vertrouwen gegeven. Judo is nu onderdanig naar andere honden, zowel reuen als teven, groot en klein. Van tijd tot tijd vindt hij het leuk om met een bal of met andere honden te spelen, hoewel hij niet altijd speels is. Lopen is zijn passie! Hij heeft daarom dagelijks een paar stevige wandelingen nodig.
Judo kan geplaatst worden in een gezin zowel met als zonder andere honden. Zijn gedrag met katten is nog niet bekend. Naar mensen toe is Judo een heel lieve en zachtaardige hond. Hij is nog wel wantrouwig naar vreemden, zeker als iemand dichtbij hem wil komen. Dan zal hij terugdeinzen. Hij houdt van een knuffel, maar komt liever zelf naar iemand toe die hij kent om die knuffel te vragen. Hij kan heel goed overweg met kinderen. Dan is hij speels, maar op een behoedzame manier.
Judo weegt 24 kg, is 61 cm hoog en 57 cm lang en is gecastreerd.
Hij is negatief getest op filaria, erlichia en en andere bekende ziektes, maar wel verdacht op leishmania. Daarom moet hij dagelijks een tablet allopurinol slikken. Zeer waarschijnlijk zal hij over enkele maanden negatief getest worden op leishmania en zal medicatie niet meer nodig zijn, maar bloedtesten zullen wel halfjaarlijks nodig blijven.

Video van 5341 Judo

Foto's van 5341 Judo