5498 Alpaca

Vrij voor adoptie
Vragen over 5498 Alpaca?
Neem gerust contact op met ons team. Wij streven er naar uw bericht binnen 48 uur te beantwoorden. De mensen van ons team zijn bereikbaar per adoptie@greyhoundsrescue.nl.
Ras:
Podenco
Geslacht:
Reu
Gewicht:
36,00 KG
Leeftijd:
10 jaar, 3 mnd
Geboortedatum:
24-11-2013
Land:
Spanje
Sheltercode:
GDS
Karakter:
Lief, Rustig, Sociaal, Aanhankelijk, Blij, Makkelijk en Vriendelijk
Gedrag:
Goed met andere honden, Goed met volwassenen, Niet bekend met katten en Niet bekend met kinderen
Gezondheid:
Zie omschrijving hond, Anaplasma negatief, Leishmania negatief, Ehrlichia negatief, Filaria negatief en Borrelia negatief

Omschrijving van 5498 Alpaca

Alpaca is gered door gerechtelijke inbeslagname in Granada. De burgerwacht van de Sierra Nevada heeft de shelter gevraagd om voor 32 honden te zorgen die in een situatie van mishandeling in een rehala leefden, in erbarmelijke sanitaire en hygiënische omstandigheden.
Alpaca is een podenco campanero, men vond het nodig om zijn oren af te snijden. Probeer maar niet eens te bedenken 'waarom' het is gewoon onbegrijpelijk. Ondanks deze afschuwelijke daad is Alpaca zijn vertrouwen in de mens niet kwijtgeraakt. Hij wordt omschreven als een enorm lieve, heel aanhankelijke en makkelijke kerel. Graag bij zijn mensen, in dit geval de vrijwilligers die hem uiteraard goed verzorgen. Na de helse omstandigheden in de rehala moet de shelter al de hemel zijn voor Alpaca. Maar we weten ook allemaal dat het nóg veel mooier voor hem kan worden. De rest van zijn leven bij een eigen lieve familie, een warm thuis met een zachte mand. Een hondenvriend zou een extraatje kunnen zijn, maar is geen must als u fijn veel thuis bent bij deze grote mooie podenco. Natuurlijk zal hij wat tijd nodig hebben om te beseffen wat hem overkomt en om zindelijk te worden bijvoorbeeld. Maar ach, zo'n lieve, aanhankelijke Alpaca, altijd kwispelen als iemand hem benadert, nooit meer chagrijn in huis. Wat een cadeau!