Bonita
Galgo
  • Bonita is reeds geadopteerd en opgenomen in ons archief
  • Teef
  • Geboren (schatting): Augustus 2006
  • Nederland-België 
  • Zie omschrijving hond
  • Aanhankelijk # Lief
  • Bonita is goed met volwassenen

Wist u dat Bonita haar eigen twitteraccount heeft? U leest up to date nieuws over haar op: Lees Bonita op Twitter

Wegens gezondheidsproblemen van haar bazinnetje moest deze afstand doen van Bonita. Deze lieverd zoekt nu een fijne familie die haar de aandacht en liefde geeft die zij meer dan verdiend.

Bonita kwam als pup naar Nederland en is uitgegroeid tot een meisje van ongeveer 7 jaar. Bonita verblijft in een pleeggezin in Nederland en dit schrijft haar pleegmama over haar:

Bonita is een heel makkelijk, blij en enthousiast hondje. Ze heeft snel in de gaten hoe het dagritme in elkaar zit en houdt wel van regelmaat. Ze gaat braaf mee op visite, vindt een plekje om te liggen en laat zich gewillig aaien door vreemden.

Met wandelen is ze erg alert en ziet ze alles. De meeste nieuwe honden vindt ze interessant en besnuffelt ze, andere daagt ze (aan de riem) uit om te spelen maar voor een enkeling is ze bang (waaronder een puppy). Bekende honden begroet ze kwispelend en ze haalt graag koekjes op bij hun baasjes. Ze komt tijdens het lopen aan de riem steeds even contact maken en loopt graag tussen haar Galgo-huisgenoot en haar pleegmoesje in.

In huis is Bonita lief en rustig, ze ligt graag languit op de bank te soezelen. De kinderen in het gezin kunnen haar in de knoop leggen, ze geniet van de aandacht.

Een echte lekkere luie en aanhankelijke Galga dus. Ze komt haar knuffels halen en komt dan tegen je aan leunen of ze kruipt naast iemand op de bank en ligt dan in alle standen te genieten van het kroelen. Een echte knuffelfabriek is ze en ze aait zo heerlijk weg omdat ze een zijdezacht velletje heeft.

Overdag kan Bonita prima 4,5 uurtjes alleen thuis blijven, ze is volledig zindelijk, maakt niets stuk, maakt geen geluid en steelt niets. ‘s Nachts horen we ook nooit iets en slaapt ze de hele nacht door. Ze vindt het heel prettig om een stabiele hond bij haar in de buurt te hebben, daar trekt ze zich aan op als iets spannend voor haar is. Voor sommige kinderen (jongens van rond de 10 jr.) kan ze heel bang zijn. We hopen hier nog verbetering in te behalen.

Bonita is Leishmania positief dus heeft dagelijks medicatie nodig. De kosten voor deze medicatie bedragen op dit moment € 1,60 per dag. Omdat haar bloedwaarden zo goed zijn kan ze hopelijk over een tijdje met een van de twee soorten tabletjes stoppen en zouden de kosten met tweederde verminderen. Ze is stabiel en heeft er op een paar kale plekjes na totaal geen last van. Ze hoeft nu maar één

keer in het half jaar op controle om haar waardes te laten bekijken.

Bonita is echt een enorme lieverd die een eigen plekje verdiend. Zeker weten dat u geen spijt krijgt als u deze schat in huis haalt.

Heeft u vragen over Bonita? Neem gerust contact op met ons team. Wij streven er naar uw bericht binnen 48 uur te beantwoorden.  De mensen van ons team zijn bereikbaar per  E-mail.