Hallo, mijn naam is Brizna. Bijna een jaar geleden werd ik door mijn galguero ingeleverd bij een shelter; ik was niet goed genoeg meer voor de jacht en dus niet goed genoeg meer voor hem, ik kon gaan. Bij de shelter vertelden ze me dat ik nu wacht op adoptie bij een fijn gezin en dat er voor zo’n lieverd als ik vast snel een plekje is. Dat was juni vorig jaar… Ik wacht nog steeds… Ik zoek nog steeds… Zoekt u met me mee?

Mijn naam is dus Brizna. Ik wil niet arrogant overkomen, want eigenlijk ben ik heel gracieus en dankbaar, maar ik ben werkelijk waar een schitterende galga. Brizna betekent zoveel als “dunne lengte” in het Spaans, zoals bijvoorbeeld een grassprietje. Zo dun en gestroomlijnd ben ik, zo soepel en elegant beweeg ik, zo verfrissend en vrolijk is mijn aanwezigheid. U ziet, de naam Brizna is dus best toepasselijk. Maar als u hem niet mooi vindt, dan mag u me ook Bella noemen, hoor. Ook dat past bij mij.

Of eigenlijk mag u me noemen zoals u wilt; er is namelijk niets fijners dan een eigen gezin hebben die je roept. Niet zo’n rauwe, harde schreeuw – dat ik weer eens te laat ben of er al had moeten zijn. Maar een vrolijke stem, die me roept omdat ze me graag willen zien, willen aaien, om me geven. Heerlijk is het om je naam zo liefdevol uitgesproken te horen, om de blije gezichten van je familie te zien als ze jou zien, om complimentjes te krijgen of een knuffel als beloning voor het komen. Wat zou ik graag naar u komen en voor altijd bij u blijven.

Ik heb de mazzel dat ik niet in een overvolle shelter zit, maar lekker bij een vrijwilliger thuis. Hier vind ik het erg fijn. Ik ben heel nieuwsgierig en sociaal naar mensen toe. En ik hou van aandacht! Van lieve woorden en lieve handen, van glimlachen en pretoogjes, van samen spelen of wandelen, of gewoon van samen zijn. Ik woon met een aantal andere honden samen – erg leuk! – maar toch sta ik vooraan in de rij als we geroepen worden, als er mogelijk strelingen te halen zijn. Ik ben gewoon gek op mensen, erg aanhankelijk, lief, dankbaar en tevreden. Zullen we samen tevreden zijn?

Naar andere honden ben ik overigens ook sociaal. Ik vind het werkelijk heerlijk om samen te rennen. Achter elkaar aan te scheuren, zo hard mogelijk, de vouwen uit je broek! Of om lekker samen te spelen en ravotten in de tuin. Zo lang als ik een hondenvriendje heb, verveel ik me geen moment. Als mijn mensen even geen tijd hebben, is het ook wel fijn om samen met de andere honden op een kussen te liggen. Het liefst lekker in de zon. Als het leven hier al zo fijn is, hoeveel fijner zou een leven in een eigen thuis zijn? Hoeveel fijner zou mijn leven zijn bij u?

Ik ben Brizna. In een notendop betekent dat lief, aanhankelijk, speels, mooi, sociaal, lief en aanhankelijke, en uh, had ik lief en aanhankelijk al gezegd? En ik ben helemaal klaar om mijn eigen gezin te ontmoeten. Bent u ook klaar voor mij?

Bent u benieuwd naar Brizna? Klik dan hier voor meer foto’s en informatie.