Op 12 februari 2014 woonde ik alweer een jaartje bij mijn gezinnetje in België. Toen mijn baasje me kwam ophalen op de luchthaven in Rotterdam was ik nog zo klein (3maanden). De wereld was voor mij nog totaal onbekend. Op mijn weg naar België heb ik heel veel nieuwe mensen leren kennen, zonder hun lieve zorgen was ik nooit gekomen waar ik nu ben. Graag wil ik dan ook nogmaals alle mensen van de organisatie bedanken en in het bijzonder de mensen die mijn baasje mee stonden op te wachten in de luchthaven, alsook de mevrouw die me meegenomen heeft van Spanje naar Rotterdam! Zij was ook zo bezorgd om me.

Toen het deurtje van mijn hokje open ging en ik mijn nieuwe baasje zag, was het onmiddellijk grote liefde!!!

olivia_01

Toen was het tijd om aan onze toch wel lange rit naar België te beginnen. Mijn baasje wou dat ik eerst nog even een plasje maakte…. Maar daar dacht ik anders over, ik weigerde te plassen en mijn baasje nam me mee in de nieuwe auto. Ik mocht bij haar op de achterbank zitten. Niet lang nadat we vertrokken waren gebeurde het, heel plots en onverwacht…. Ik moest toch dringend een plasje maken!!! Maar mijn baasje kon niet zomaar stoppen en OEPS, te laat… . Het plasje  vloeide over de achterbank. Gelukkig was mijn baasje goed voorbereid en had ze een speciale doek op de achterbank gelegd. Mijn baasje was helemaal niet boos, dit kon ook niet anders, even met de puppy-oogjes knipperen en mijn baasje vergeet zo mijn kattenkwaad. Na dat dit gebeurde ben ik als een roosje in slaap gevallen.

olivia_02

Toen ik aankwam in Nevele (België) stond mij een grote verrassing te wachten….

Mijn 2 grootte broers stonden me op te wachten. Chimarron is een greyhound van 13 jaar oud, mijn andere broer is Pattas en hij is 10 jaar oud. Daarom noemt mijn baasje mij ook wel eens kleine zus.

Mijn twee broers aanvaarden me vanaf het eerste moment heel goed. Al kunnen we zoals elke broer en zus ook wel eens ruzie maken. Maar dit komt omdat ik soms een beetje te geweldig ben met mijn oudere broers. Ook is mijn grote broer Pattas ziek, hij heeft een kwaadaardige tumor in de neus. Maar hij speelt nog steeds graag met mij, maar soms is het genoeg en ik weet dan van geen ophouden, dan kan Pattas wel een grommen naar mij.  Verder ben ik beste maatjes met mijn twee grote broers.

olivia_03olivia_04

 

Slapen doe ik boven in mijn eigen nestje, in de kamer van mijn baasje.

Ik heb ook een heel mooie grote tuin, hierin mag ik zoveel spelen als ik wil. Op deze afgezaagde boom sta ik heel graag, dan kijk ik naar de vogels, de kippen en alles om me heen (Als het maar beweegt ;-)). Hier heb ik ook mijn mooie jasje aan, onlangs gekregen van mijn baasje.

 

olivia_05 olivia_06

Ik ga wekelijks 2 x naar de hondenschool, eerst heb ik gehoorzaamheidstraining gevolgd. Ik heb dan ook een trofee en diploma gekregen. Mijn baasje was zo fier op mij ….

Nu ben ik van deze week overgegaan naar agility, heel leuk om te doen. Daar mag ik over toestellen springen, klimmen… Ik kan me hier heel erg in uitleven, mijn energie kwijt raken.
Maar eten is een groot probleem ik lust niet graag korrels, brood lust ik wel zeker als mijn baasje er warm water over doet met een beetje korrels bij en een lekkere hondenworst erbij.  Zo eet ik nu momenteel en ’s avonds laat krijg een extraatje een papkoek met brood en water en dat is lekker hoor. Natuurlijk mag ik niet te veel brood eten, maar ik mag van mijn baasjes nog  wat aankomen. Mijn baasje houd mijn gewicht en grootte goed in de gaten, elke 2 à 3 weken meet ze me en ga ik op de weegschaal. Momenteel ben ik ongeveer 58cm groot en weeg ik 20 kg. Mijn baasjes denken dat ik een klein madammeke zal blijven. Maar we zullen zien, ik kan nog steeds een beetje groeien….

Ik heb ook al een aantal dingen stuk gebeten, ik wil alles ontdekken en proeven. Zo ook 2 brillen van mijn vrouwtje, volledig kapot gebeten al moet ik toegeven dat het niet echt lekker smaakte maar toch het is leuk om op te knabbelen.

Mijn baasje vind ook dat ik nu al heel rustig ben geworden. Eens ik heb gelopen in de tuin, kan ik uren liggen slapen. Ook ’s morgens kan ik lang slapen, om 06.00u in de morgen ga ik eens plassen en dan kan  ik slapen tot 11.00u in de voormiddag. Het liefste slaap in de zetel op mijn kussen.

Ook doe ik heel graag uitstapjes met mijn baasje, we gaan samen heel graag naar de markt, naar zee, naar het eiland en ook naar speciaal georganiseerde dagen voor honden in parken. Daar mag ik dan de gekste dingen doen…. Als ook gek doen en poseren voor de foto met mijn baasje doe ik heel graag (kijk maar eens op de fotopagina hieronder 😉 )

olivia_07

Ik heb het echt getroffen hier in België , al is hier soms wel koud , maar voor te slapen heb ik pyjama en voor te wandelen een dikke jas en als ik thuis kom heb ik warme slofjes voor mijn pootjes op te warmen , dus ik heb alles hoor, maak jullie in mij maar geen zorgen.

Hierbij  ook nog enkele foto’tjes over mijn avontuur in de sport agility….

Tot snel

Dikke poot van Olivia

En vele groetjes van mijn baasje (Familie Hovaere)