GRH is blij te kunnen zeggen dat we een geweldige winterwandeling hebben georganiseerd. Deze zal plaatsvinden op 9 December van 12-16.
In het restaurant bent u welkom met uw viervoeter(s) en kunt u gebruik maken van een heerlijke lunch en of iets anders naar uw wensen.
De shop zal in het restaurant aanwezig zijn zodat u uw aankopen heerlijk warm en cosy binnen kunt doen.
Vanaf 13:30 zullen we gaan wandelen. Het is aan u of u de honden los kunt laten of niet. Alles is goed en aan u als baasje ter beoordeling. We gaan er een topdag van maken. Bent u nieuwsgierig naar het ras en wilt u informatie, dat kan die dag ook zeker! Trekt u gerust iemand van ons team aan hun jasje voor informatie. Wij gaan ook ons best doen om te zorgen dat de pleeghonden aanwezig zijn zodat u die kunt ontmoeten. Wellicht volgt er een match made in heaven. Wilt u graag gebruik maken van een lunch dan zien we uw aanmelding daarvoor graag binnenkomen op: info@greyhoundsrescue.nl
In ieder geval hopen we te zien op 9 december tussen 12-16 uur, locatie:
Dorpsstraat 25
3749AC Lage Vuursche
035 666 8426
Tot ziens!!
Team GRH

Rickettsia conorrii

Rickettsia (conorii) is een intracellulaire bacterie die wordt overgedragen via de teek. De ziekte manifesteert zich voornamelijk in de zomermaanden wanneer er een hoge dichtheid van teken is. Deze ziekte komt vooral voor in de hele Middellandse Zeegebied, beschouwd als een endemisch gebied, hoewel het niet uitsluit dat we het ook in andere gebieden kunnen vinden.

De belangrijkste klinische symptomen zijn koorts, die vrij hoog kan zijn – 41 graden Celsius bereiken. Andere klinische symptomen die kunnen worden gevonden zijn: kreupelheid, lethargie, anorexia, spierpijn, buikpijn, braken, diarree en vergrootte lymfeklieren.

Zodra de ziekte is ontdekt, bestaat de behandeling uit het toedienen van een antibioticum (doxycycline) gedurende een periode van ongeveer 14 dagen, met een redelijk goede prognose.

Deze preventie is voornamelijk gebaseerd op het gebruik van lokale antiparasitaire behandelingen met als doel de blootstelling aan teken en de overdracht van pathogenen naar honden te verminderen. Hierbij kunt u denken aan een goede tekenhalsband of een middel in de vorm van tabletten, b.v. Milbamax.

De meeste honden die in de spaanse shelters komen, missen elke vorm van preventie, dus als ze op het platteland hedden geleefd, is het vrij algemeen dat ze besmet worden door teken of zandvliegen. Dit hoeft overigens niet altijd te betekenen dat ze ook ziek worden.

De test om te zien of honden zijn geïnfecteerd met Rickettsia conorri, wordt niet standaard uitgevoerd in de spaanse shelters, tenzij ze symptomen vertonen (of andere ziektes hebben die samenhangen met de teek, zoals bijvoorbeeld Lyme).