Afgelopen maandag kwam met de castratie van Quino een einde aan ons shelterproject bij dierenkliniek Amicos. Terwijl hij nog lag te doezelen in de bench naast de behandelkamer, kon het team de balans opmaken van deze actie. En dat liet een mooie optelsom zien! Met de castratie van Quino kwam het totaal van de castraties en sterilisaties op 83! Maar er is nog meer gedaan. Het Amicos-team heeft 26 röntgenfoto’s gemaakt, 65 hondjes gevaccineerd, van een chip voorzien en het bijpassende paspoort verzorgd. Je kunt rustig zeggen dat de afgelopen maanden een enorme klus is geklaard!

In November klonk het startschot voor het shelterproject. In de enorme moeilijke tijden zijn de veterinaire kosten een enorme last voor onze shelters en samen met het Amicos-team besloten we om ze een flinke steun in de rug te geven. Dat had nogal wat voeten in de aarde.

Want met zes shelters en zo’n ruim honderd honden, is het niet een kwestie van afspreken en langskomen. De administratie, het inkopen van materiaal en natuurlijk het plannen van deze behandelingen naast de behandelingen van de “reguliere” klanten, vroeg om een strakke organisatie door Encarni en Fernando.

En dan was er het kostenplaatje. Want we wilden zoveel mogelijk behandelingen uitvoeren als ons budget toeliet. Gelukkig waren onze dierenartsen Juani en Neli, de enige betaalde krachten in Amicos, bereid hun commissie voor dit project te halveren en de röntgenfoto’s gratis te doen. Hierdoor konden nog meer hondjes worden geholpen. Er kon groter, dus goedkoper, worden ingekocht en natuurlijk was het werk van alle anderen binnen het Amicos-team allemaal gratis.

Een fiks bedrag, maar het is elke cent waard geweest.

Helaas is het door de forse economische tegenwind voor Amicos niet mogelijk om de behandelingen uit de eigen marge te bekostigen. Het Spaanse team heeft een grote bijdrage in natura geleverd en GRH heeft de financiele lasten van het project op zich genomen. Samen met de compensatie voor die shelters die door de afstand niet konden deelnemen, zoals Evolucion en Galgos del Sur, hebben we ruim € 8000,00 uitgegeven voor dit project. Een fiks bedrag, maar zoals je aan de resultaten kunt zien, is het elke cent waard geweest!

Een groot deel van de hondjes die hebben deelgenomen aan het project kun je hier nog eens zien. Dit succesvolle shelterproject zou niet mogelijk zijn geweest zonder alle steun en bijdrages van jullie. Ook namens het hele Amicos-team en alle shelters willen we jullie dan ook enorm bedanken!