Vandaag brachten Frieda en Danny een bezoek aan de shelter Galgos del Sur. De laatste hulpgoederen werden afgegeven en de laatste foto’s van nieuwe honden werden gemaakt. Want morgen begint de terugreis al!

Iets na 9 uur vanochtend, na een heerlijke bak koffie, vertrok ons duo richting de shelter Galgos del Sur. Aangezien deze shelter net als hun accommodatie in Córdoba ligt, was het maar een relatief kort ritje. Dat is ook wel fijn, de dag voor het grote vertrek!

Binnen een uur kwamen de eerste foto’s en filmpjes van de honden al. Galgos del Sur is een grote shelter, waar plaats is voor maximaal 80 honden. Aan de ene kant geweldig dat ze er zo veel kunnen opvangen, aan de andere kant intens verdrietig dat dat ook nodig is… De shelter heeft veel ruimte waar de honden lekker buiten kunnen zijn. Gelukkig staan hier veel bomen, waardoor er voldoende schaduw is voor de honden. Desondanks is het ook hier in de zomer, midden op de zonnige dag, veel te heet. Vandaar dat de honden vanaf een uur of 11 binnen worden gehouden, om ze te beschermen tegen de ergste hitte. Maar ook binnen is het erg warm. Ze kunnen dan ook niet wachten om te verhuizen naar de nieuwe shelter die momenteel gebouwd wordt, waar de condities beter zijn. Door de corona crisis heeft dit natuurlijk vertraging op gelopen, omdat in Spanje lange tijd een lockdown van kracht is geweest. Ze hadden wellicht gehoopt om al verhuisd te zijn, maar ze moeten nog enkele maanden geduld hebben tot de bouw helemaal klaar is. Ze hebben echter hard geld nodig, om deze nieuwe shelter af te kunnen maken!

Als u hen hierbij financieel wilt ondersteunen kan dit via onze stichting (via een bankoverschrijving naar rekeningnummer NL94 INGB 0683 8660 79 (ING-Bank) t.n.v. stichting Greyhounds Rescue Holland, o.v.v. “Donatie GDS”. Bij betaling vanuit het buitenland gebruikt u het BIC-code: INGBNL2A).

Totdat de honden naar binnen moesten vanwege de hitte, genoten ze van het buiten zijn. Om de warmte daar een beetje dragelijk te maken, kunnen de honden met water spelen en krijgen ze natuurlijk volop te drinken. De vrijwilligers zijn altijd bezig met kijken hoe ze zo goed mogelijk voor hun honden kunnen zorgen. Het is geweldig om te zien hoe veel hart ze hebben voor hun werk. Hierdoor voelden onze chauffeurs meteen een band met ze: want ook al hadden ze elkaar nog nooit gezien, we hebben allemaal een galgo/podenco-hart.

Om 4 uur ’s middags was ons duo weer terug bij hun accommodatie, en bij een welverdiende bak koffie! ’s Avonds was het al weer tijd voor de laatste maaltijd in Córdoba. Morgenvroeg beginnen ze aan de eerste etappe van de lange reis terug. Omstreeks 9 uur ’s morgens zullen ze weer bij Galgos del Sur zijn, om de eerste honden op te halen: Brizna en Dameron! Daarna vervolgen ze hun weg naar het zuiden, om nog eens 5 honden bij 3 verschillende shelters op te halen. Hun dag zal pas tegen de avond eindigen in Valencia, waar ze een laatste rustdag hebben voordat de bus een dag later met de extra passagiers die opgehaald worden in Madrid huiswaarts keert.

Natuurlijk houden we u graag op de hoogte van de vorderingen van Frieda en Danny. Als u het vorige reisverslag gemist heeft, kunt u dat hier teruglezen. Klik hier voor het volgende reisverslag.