Vandaag woont Balou alweer 8 weken – 1 dag – 8 uur en 43 minuten bij mij! Sinds die tijd ben ik stapelverliefd op dit lieve en geweldige Galgo-mannetje. Ik ving Balou in eerste instantie op vanuit de stichting waar ik gastgezin ben voor Galgo’s maar het bleek liefde op het eerste gezicht! Toen me gevraagd werd vanuit de stichting om een mooie foto van Balou te maken en op te sturen, draaide mijn maag zich letterlijk en figuurlijk om, ziek was ik ervan. Ik hoefde er niet bij na te denken, ik mailde Feline en gaf haar door dat ik een leuk gezinnetje voor hem had gevonden… Namelijk wijzelf! Toen Balou hier werd gebracht door zijn vorige vrouwtje, kreeg ik van haar te horen dat hij verschrikkelijk moeilijk was en dat hij gevaarlijk was. Dat hij alles deed kapot maakte en alles opvrat wat los en vast zat. Hij plaste binnen… en bracht haar andere hond in gevaar… door samen met zijn Galga vriendinnetje van alles van de aanrecht te stelen…nou zeg!.. (laat dan ook geen eten staan).

Gevaarlijk

Wat de vorige eigenaresse over Balou zei… dat hij gevaarlijk was… heb ik met een lach weggewimpeld. Hoe ze er bij kwam, weet ik nog steeds niet maar goed ik doe voor de lol even mee!! -Hij is “gevaarlijk” lief voor werkelijk iedereen (hij heeft een cavia als vriendje, ik bedoel …kom op!) -Hij is “gevaarlijk” grappig, echt spierpijn van het lachen. Ik lig vaak in een deuk om hem, alleen al hoe hij af en toe loopt, is al om krom te liggen! -Hij is “gevaarlijk” zachtaardig, hij past zich aan, aan leeftijd/ziek zijn/klein/ autistische mensen en daar kan hij super mee overweg… zet het voor zijn neus en hij gaat er met gepaste wijze mee om! echt ongelooflijk! Hij is “gevaarlijk”mooi, ik kan mijn ogen maar moeilijk van hem afhouden, ook al issie wat aan de “skinny” kant… tja ben ik ook! Boeien, hij is een gezonde, vrolijke… dropneus, die mijn hart gestolen heeft en oh ja… -Het is dan ook gevaarlijk moeilijk om niet van Balou te houden… dus tot zover het gevaarlijke gedeelte van Balou! Maar goed… alle gekheid op een stokje, dit is niet de Balou die ik ken. Balou is zindelijk en sloopt niks maar ja hij zit bij mij ook geen 6 tot 7 uur alleen! Balou steelt niet… Balou ruimt op wat je laat liggen (zo zie ik dat, hij is en blijft een hond). Balou loopt super goed aan de riem en ontzettend goed los… komt altijd even een kijkje nemen waar ik ben… we verliezen elkaar dus niet uit het oog. Balou is een hele lieve, leuke, grappige, (af en toe) eigenwijze, trouwe, gevoelige, slimme, knappe en zachtaardige hond! Kan enorm goed met andere honden overweg, groot / klein/ dik / dun / jong / oud, het maakt Balou niets uit! Balou heeft dan ook al aardig veel vriendjes en vriendinnetjes! Balou is de lieveling van de school waar mijn kinderen op zitten, hij heeft een hele fanclub daar!

Balou is niet waaks maar hij heeft de functie van babyfoon overgenomen.

Hij brengt ’s avonds de kinderen mee naar bed en blijft dan weleens bij een van de twee kids plakken… tot ze slapen en dan komt hij weer naar beneden, lekker bij mij op de bank hangen! Balou is niet waaks maar hij heeft de functie van babyfoon overgenomen, zodra hij iets hoort boven gaat hij even kijken… hij is vaak eerder boven dan ik! Balou kan ook erg goed met katten. Zelfs buiten vindt hij ze superleuk! Balou is nergens bang voor en loopt alles met een kwispel tegemoet! Zijn open en vrolijke karakter werkt erg aanstekelijk! Balou vind het super fijn om samen te wandelen, rennen, zwemmen, slapen en te knuffelen. Hij is een ware vriend een trouwe maat en sinds dag 1 een volwaardig lid van mijn gezin! Wij kunnen ons een leven zonder Balou helemaal niet meer voorstellen. We hopen dan ook dat deze lieveling voor een hele lange tijd bij ons mag zijn en dat hij hier oud en stoffig mag worden!! Ik begrijp dat het bij de andere mensen niet lukte!… hij hoorde namelijk gewoon hier!

Liefs