Net toen ze de stad uitreed om een lekker lang weekend op pad te gaan, zag Araceli, een goede bekende van onze partner Ddevida, langs de rotonde een zwarte galgo strompelen. Ze stopte de auto onmiddelijk en zag toen pas goed hoe erg Madiba, zoals ze hem later noemde, er aan toe was. Niet alleen was hij uitgehongerd, ook zijn hele lichaam zat onder de wonden. Het was duidelijk dat meerdere van deze wonden er al lange tijd zaten en de stank van een fikse infectie hing om hem heen.

Voorzichtig zette ze Madiba in de auto en reed naar Amicos. Ondanks dat Madiba zwak was, heeft de dierenarts hem onder een korte narcose gebracht. Ze moest wel, want de wonden en de infectie moesten worden schoongemaakt en zonder narcose was dat gewoon niet te doen.

Daarna is hij met Encarni mee naar huis gegaan, waar hij drie dagen lang bijna alleen maar heeft liggen slapen. Alleen voor een plasje en wat eten, kon hij de bank afkomen. Vandaag heft hij gelukkig voor het eerst z’n koppie omhoog.

De stakker is vanochtend nog een keer onder narcose behandeld bij Amicos. Al het het dode weefsel moest worden verwijderd en de wonden moesten nog een keer zorgvuldig worden schoongemaakt. Wat zal hij hebben geleden, zoveel open wonden en zo’n infectie! Op de foto’s komt niet eens naar voren hoe erg het eigenlijk allemaal is.

Het is duidelijk dat hij nog lange tijd de dagelijkse zorg van Fernando en Encarni nodig zal hebben, maar hopelijk komt hij er toch weer helemaal bovenop. En als het eenmaal zover is, hopen we een heel warm en zorgzaam gouden mandje voor hem te vinden, want dat heeft hij meer dan verdiend!

Update 26 december 2013

Madiba is weer bij Encarni en Fernando thuis, wat een feest! Voor de eerste keer heeft hij vandaag echt met zijn staart gekwispeld. Ook met de katten blijft het goed gaan.

Elke dag kan Madiba een stukje verder lopen met de wandeling en helen zijn wonden een beetje meer. Gelukkig!