20 juli 2020 is een dag die onze Spaanse collega’s niet snel zullen vergeten. Het was de dag waarop Mario gered werd. Zijn verhaal is werkelijk hartverscheurend; het filmpje van zijn redding bevat beelden die als schokkend kunnen worden ervaren. Leest u alstublieft het verhaal, voordat u besluit of u het wel wil zien…

Arme Mario was uitgehongerd, uitgeput, had een gebroken voorpoot en verschillende geïnfecteerde wonden. Maar dat was pas het begin. De open wonden waren namelijk niet alleen ontstoken, maar zaten vol met maden. Niet alleen aan de oppervlak, maar in grote aantallen hadden ze zich al een weg in Mario’s arme lichaam gevreten. Uren zijn ze met hem bezig geweest, drie paar handen, om zijn wonden schoon te maken, maar het was niet mogelijk om alle maden te verwijderen. Het waren er zó veel… En ze zaten al zó diep.

De breuk aan zijn ‘elleboog’ was gruwelijk. Tijdens het schoonmaken, konden ze stukjes bot in hem horen kraken. Ook deze breuk was een open wond; toen hij gevonden werd, keken ze zo op het bot. En ook deze wond was vreselijk ontstoken. Zo erg, dat het bot al aan het afsterven was. Zo erg, dat zijn voorpootje niet meer te redden is, en geamputeerd zal moeten worden.

De pijn die arme Mario moet hebben doorstaan, is niet voor te stellen. Even als wat hem is aangedaan om in deze conditie te belanden. Hulpeloos achter gelaten door een mens, waarschijnlijk dezelfde mens als die verantwoordelijk is voor de wonden. En toch liet Mario de Spaanse vrijwilligers dichtbij komen. Ondanks zijn pijn die hij tijdens het verplaatsen en vervoerd worden gevoeld moet hebben, heeft hij ze geen negatieve reactie gegeven. Hij is zo ontzettend lief en hij verdiend de allerbeste zorg. Natuurlijk krijgt hij deze, maar dit kost ontzettend veel geld.

Help Mario, en doneer om te helpen zijn medische kosten te dekken. Doneren kan gemakkelijk en snel, via deze link. Namens Mario, danken wij u hartelijk.