Jawel mensen, de zomer begint nu dan echt te komen. De zon is aan het schijnen, Jim hoeft geen jasjes meer aan en ik spray mijzelf weer zes keer per dag in met anti muggen en wespen spul. Ik weet het… Het is er nog niet echt de tijd voor maar als er ook maar 1 wesp of mug in beverwijk aanwezig is moeten ze mij hebben. Echt waar. Ik heb al 3 muggenbulten. Alleen al van deze week. ( ja heb maar medelijden met mij ja 🙂 ) Jim vindt ze enig. Vliegjes, hommels, horzels. Hoe stekeliger het beest hoe leuker hij het vindt om er met zijn grote dopneus aan te snuffelen of naar te happen. Doodsangsten sta ik met die jongen uit. Ik word ook niet vrolijk van al die artikelen die ik er over lees. Ademhalingsproblemen , allergische reacties… In de ergste gevallen kunnen ze er dood aan gaan.

Afleiden

Dus sleep ik een complete speelgoedkraam mee naar buiten. Want ja, afleiden werkt nog het beste bij Jim. Piepende oranje aapjes, rubberen leverworsten, drijvende speelgoed vuurtorens ( die ik vervolgens zelf weer uit het water kan vissen met mijn werphengel, zucht…) alles gaat mee! En als dat allemaal niet werkt doe ik mijn gekke jodeladehie dansje. Dat ziet er zo belachelijk uit dan zelfs Jim komt kijken want het gekke vrouwtje NU weer aan het doen is. De mensen uit de buurt kennen mij dan ook onder de codenaam: “Het gekke hondenvrouwtje”. Affijn, aangezien de zon begon te schijnen en we wel weer eens toe waren aan een andere uitlaatomgeving besloten we om een paar dagen naar Vaals te gaan. Je kan er prachtig wandelen en we sliepen zowaar in een soort van kasteeltje met een fantastisch super de luxe bed. Jimi sliep er in ieder geval geweldig op! (eh…. Wat zegt u mijnheer de manager van het hotel…. Geen honden op het bed?… Eehhh…oeps?!)

De bult

1 klein minpuntje, het stikte er van de kleine prikmugjes. Maar ik liet mij er niet door gekcolumn 27 2 maken. We klommen over omgevallen bomen heen, Jimi trok zijn trukendoos open en liet zowaar zijn berggeit kunsten zien en Donna liet horen het totaal niet te waarderen dat er een koe vlakbij stond te grazen. ( wat doe jij hier!! Vaals is van mij! Van mij! Mijn territorium! Mij mij mij) En terwijl ik wat leuke foto’s maak ( Jim in het gras, Jim in het water, Jim liggend, Jim terwijl hij gaapt…. U kent het wel …) zie ik op zijn rechtervoorpoot een mega bult. Er was niets vreemds gebeurd (althans, wat wij hebben gezien)  dus een enigszins logische oorzaak zou een steek van een insect kunnen zijn.  Nu had ik zo’n beetje de halve dierenapotheek bij me maar net niet dat ene spul voor insectenbeten bij honden. Vier omwegen en drie dierenzaken later wist ik toch nog ergens een potje Puur hotspot op de kop te tikken. Blij loop ik de winkel uit. En terwijl ik naar het potje kijk begin ik te twijfelen. De bult is wel erg hard. En ik zie ook niet ergens een wondje van een steek.  Maar hij loopt er wel gewoon op. Jim piepte niet, hij jankte niet. Hij liep ook gewoon op vier poten. Het zag er, op de bult na, eigenlijk heel normaal uit. En toch, de twijfel slaat toe. En daar gingen we weer. Op zoek naar een dierenarts. Twee dierenarts bezoekjes en drie foto’s van zijn voorpoot later was de conclusie toch echt een peesontsteking. Blijkbaar heeft hij ooit een trauma aan zijn voorpoot opgelopen (voordat Jim bij ons kwam) en is dat altijd een zwakke plek gebleven. Wellicht dat hij zich de voorafgaande dagen toch verstapt heeft of iets heeft verstuikt. De , toch al, snel geïrriteerde pees speelt weer op en ter bescherming van de pees vormt er zich extra bot omheen. En dat verklaart de bult. Rustig aan doen was het enige advies wat de dierenarts mij op dat moment kon geven. Geen balspelletjes, geen racen over de duintoppen en vooral geen geworstel met andere hondenvriendjes.

Glazen bol

Arme Jimi. Hebben we eindelijk dat allergie gebeuren achter de rug, zijn we eindelijk achter de oorzaak van al die jeuk heeft ons knulletje weer een trauma aan zijn voorpoot. Het is ook niet te geloven. En schuldig dat ik mij voel. Hoe heb ik dit nu over het hoofd kunnen zien? ( “Dat heb je niet” zegt mijn vriend, “ Je zag de bult dezelfde dag nog” ) Maar ja, ik vind toch dat ik het eerder had moeten zien aankomen. ( Mijn vriend: “Hoe kan je het nu zien aankomen? Toen had hij toch nog geen bult?)  Tja, en toch vind ik dat ik dat dan had moeten weten.  Waarschijnlijk door iets met een glazen bol of tarotkaarten ofzo, denk ik dan, maar ik had het moeten weten.

En ja, dat schuldgevoel. Dat werkt als een gek bij mij. Ter compensatie ga ik dan spullen kopen. “Want daar wordt mijn hond heel blij van”, denk ik dan.

Volgens mijn vriend probeer ik mijn schuldgevoel af te kopen door mijn/zijn bankrekening te plunderen. En eh..ja .. dat klopt dus eigenlijk wel gewoon. Overigens ter informatie; het helpt nog niet echt zeg maar.

Persoonlijke koekjespot

Dus Jim heeft inmiddels zijn eigen persoonlijke koekjespot met overheerlijke koekjes ( okecolumn 27 3 oke, die snoeppot vond ik met name zelf heel erg leuk. ) en Jim heeft nu ook zijn eigen strandstoel. Mijn vriend en ik zitten op gammele houtje touwtje krukjes  (nog geen tijd gehad om een tuinset te kopen) maar Jim heeft gewoon zijn eigen …nou ja…ligbed is het eigenlijk. En terwijl ik in de huiskamer mijn schuldgevoel aan het afkopen ben, ligt Jim totally relaxed te chillen in zijn strandstoel. Nee , een bult op je poot….dat is in sommige gevallen zo slecht nog niet. Groeten van Ampa en een poot van onze chillende galgo: Jimi! Ps; Met de bult op zijn poot gaat het inmiddels redelijk. We hebben een soort crème gehad waarmee wij zijn poot moeten insmeren. Als het goed is zal het grootste gedeelte van de bult met de tijd slinken.