Hoeveel pech kan een hond hebben? Jammer genoeg is het een feit dat er meerdere honden in zowel Spaanse shelters, asiels waar dan ook, of pleeggezin zitten waar zij de, hun nog resterende tijd, zullen moeten uitdienen omdat de meeste adoptanten liever een jonge hond willen.

…de onweerstaanbare blik in de ogen van de hond die bij u zijn of haar plekje mag krijgen om de laatste jaren van het leven in waardigheid maar vooral in liefde te mogen slijten, denkt u daar alstublieft eens serieus over na.

Ben je als (wat) oudere hond wel uit je ellendige bestaan gered, dan toch wil bijna niemand jou adopteren omdat je “zo oud” bent. Inderdaad komt er op wat latere leeftijd af en toe een kwaal(tje) om de hoek kijken en inderdaad, rennen naast de fiets is ook geen slim plan.

Je slaapt als senior hond waarschijnlijk wat meer dan een jonger exemplaar, je moet misschien een pilletje hier of daar voor hebben maar lieve mensen… Jong, belegen of oud… de onweerstaanbare blik in de ogen van de hond die bij u zijn of haar plekje mag krijgen om de laatste jaren van het leven in waardigheid maar vooral in liefde te mogen slijten, denkt u daar alstublieft eens serieus over na.

Samen een dutje doen

Vooral als u zelf niet meer een van de jongsten bent en ook niet meer in staat om meerdere malen per dag flinke stukken te wandelen, dan is misschien juist een wat oudere hond voor u ideaal. Samen een dutje doen, kleine wandeling, elkaar gezelschap houden en heel
veel van elkaar genieten! De meest essentiële dingen kunt u nog steeds delen met een hond, ook al is deze al wat ouder.

Wij, GRH, hopen van harte dat u er in ieder geval over na wilt denken en ondertussen wachten onze lieve hondjes op hun reddende engel.

Eigenlijk al veel te lang maar wel beter laat dan nooit. Dank namens alle senioren!