Het moest er toch eens van komen… Per 1 mei ben ik gestopt met het beheer van de GRH Shop website en de GRH Shop kraam bij onze wandelingen en andere evenementen. Ik heb dit werk voor GRH de afgelopen (bijna) zes jaar met verschrikkelijk veel plezier gedaan, maar ik hoop dit jaar 65 te worden en dat vind ik een geschikt moment om deze taken over te dragen!

Bovendien is het verstandig niet al te lang op dezelfde positie te blijven zitten. Maar ik vind vooral, dat het voor de GRH Shop goed is dat andere, liefst jongere mensen met nieuwe en verfrissende (en wellicht andere dan de mijne!) ideeën, dit werk overnemen.

Het is voor een vrijwilligersorganisatie als GRH ontzettend lastig vacatures voor langere tijd vervuld te krijgen. Wij zoeken immers naar 100% betrouwbare, deskundige en loyale mensen (zonder superego), die niet bij het eerste de beste probleem of tegenslag afhaken.

Immers, het is in de vrijwilligerswereld makkelijk mensen bereid te vinden onbetaald werk te doen, dankbaar en leuk, toch?! Maar wij weten als geen ander, dat werken voor GRH boeiend en inderdaad leuk is, maar dat het ook vaak heel zwaar en verplichtend is, zoals het bestuurswerk en het werk binnen de verschillende teams. En dan haken de meeste mensen toch al gauw weer af. Zoals onze erevoorzitter het altijd formuleerde: vrijwilligerswerk is per definitie vrijwillig, maar het mag nooit vrijblijvend zijn!

Ik ben dan ook erg blij en trots te kunnen melden, dat mijn opvolging meer dan voortreffelijk geregeld is. De nieuwe mensen van de Shop zijn Esther en Eduard Versluijs. Ik weet zeker, dat deze betrouwbare en enthousiaste (jonge!) mensen met veel inzet en kennis het stokje van mij gaan overnemen. De GRH Shop had het niet beter kunnen treffen. Bij onze eerstvolgende wandeling kunt u persoonlijk met ze kennismaken en u gaat dan natuurlijk meteen iets aan de GRH kraam kopen… geef Esther en Eduard een vliegende start s.v.p.!

Ik heb het Shop werk echt geweldig gevonden en ik wil allen danken die door de aankopen bij de GRH Shop in de afgelopen jaren vele honderden galgo’s hebben gered. Want dat laatste is voor mij al die tijd de motivatie geweest om de Shop draaiende te houden. Ik blijf op de achtergrond zeker nog zeer betrokken bij GRH. Ongetwijfeld dus tot ziens!