2018, een jaar waarin we verder vechten tegen verwaarlozing en mishandeling!

In het nieuwe jaar gaan we verder met onze strijd tegen de verwaarlozing en mishandeling van de Galgo Espagnol en de Podenco. We gaan door met het steunen van acties tegen de gruwelijke behandeling van dit edele ras, waaronder bijvoorbeeld de petitie van Animals today tegen de poging die de galgueros deden om voldoende handtekeningen in te zamelen en vervolgens een aanvraag in te dienen bij Unesco om de jacht met de Spaanse windhonden tot cultureel erfgoed te verklaren. Deze petitie is dit jaar al ingediend, u kunt deze dus niet meer tekenen. Met het stierenvechten is het helaas wel gelukt dat tot cultureel erfgoed te laten verklaren, dat mag niet ook voor de jacht met de Spaanse windhonden gaan gelden.

2018 wordt het jaar waarin we de samenwerking met andere organisaties nog verder zullen verbeteren om samen een vuist te maken tegen dit leed!

In maart/april 2018 gaat een bus vol met verbandmiddelen en hopelijk middelen tegen vlooien, teken en wormen naar Spanje (houdt u onze site en FB in de gaten voor onze verzameldag, waarop u uw spullen kunt inleveren als u een bijdrage wilt leveren). We regelen met datzelfde transport direct een transport voor een groep honden. Leest u hier meer over deze lopende inzameling. We gaan meer aan voorlichting doen in eigen land, maar ook in Spanje. We streven ernaar dat het hele GRH team in 2018 de shelters kan bezoeken (vanzelfsprekend, zoals altijd, op eigen kosten), dit vinden we belangrijk om iedereen te laten ervaren hoe zwaar de taak is van al die Spaanse vrijwilligers, met hoeveel liefde zij hun werk doen en vooral hoe erbarmelijk de omstandigheden zijn waarin ze vaak moeten werken en hoe verschrikkelijk de hondjes er meestal aan toe zijn als ze bij hen binnenkomen. Natuurlijk gaan we ook weer een aantal evenementen organiseren in 2018.

We naderen nu het einde van 2017.

Het was een fantastisch jaar voor onze stichting. Een jaar waarin we een groot aantal honden een nieuw thuis konden bieden. We hebben een flink aantal nieuwe vrijwilligers mogen begroeten, o.a. in het bestuur, nazorgteam, webteam en vele anderen. We kijken terug op enkele goed bezochte wandelingen. Verder hebben we samen met Animals Today, DutchGalgoLobby en GINN het Europees Parlement bezocht en hebben samen met de Europarlementariërs naar de documentaire Broken Spirits gekeken. Het was een jaar waarin we aan onze Spaanse shelters een grote donatie hebben kunnen doen, onder andere voor het bouwen van nieuwe onderkomens voor de honden, medische kosten et cetera. Ook werken we nu alweer langer dan een jaar samen met stichting Dierensteun La Vida en we hopen dat ook de komende jaren te blijven doen. Kortom, te veel om op te noemen.

Dit alles en nog veel meer werd mogelijk dankzij onze vrijwilligers van het adoptieteam en pleegteam, de nazorgers en huisbezoekers, onze gedragsdeskundige, het evenemententeam, het webteam en de mensen die hulpgoederen ingezameld hebben, de vlucht afhalers, de mensen die zich opgaven voor “vlieg een hond” en alle donateurs en mensen die op een andere manier hun steentje bijgedragen hebben.

Alle vrijwilligers van Greyhounds Rescue Holland zeggen u dank voor uw steun, uw bezoek op onze website, uw adopties, uw donaties en alle andere manieren waarop u ons geholpen hebt. We wensen u fantastisch mooie feestdagen en een gezellig uiteinde. Maar vooral een veilig uiteinde, zonder al teveel stress voor uw honden en andere geliefde huisdieren.

Namens alle vrijwilligers: fijne kerstdagen en een voorspoedig en gelukkig nieuwjaar, waarin we u hopelijk weer mogen begroeten tijdens een van onze wandelingen.