Op de foto hierboven één van de Spaanse vrijwilligers met de honden Tofu en Lucecita in de shelter van Galgos en Familia.

 

Reisjes naar de Spaanse shelters…

Regelmatig vliegt één van onze vrijwilligers naar Spanje…dit zijn geen snoepreisje op kosten van de stichting. U denkt misschien dat alles wordt vergoed uit een spaarpotje van GRH, in tegendeel, deze tripjes naar de Spaanse shelters worden uit eigen zak betaald door de vrijwilligers. Elke cent die in het spaarpotje van GRH zit wordt besteed aan de honden in Spanje. Soms krijgen we het geld voor een ticket gedoneerd door een donateur of adoptant. Snoepreisjes zijn het ook niet bepaald…om zo voordelig mogelijk te vliegen, wordt meestal de eerste vlucht naar Spanje genomen, dat betekend voor dag en dauw op, goedkoper is het ook om de volgende dag zo laat mogelijk terug te vliegen. Dat betekend dat het twee hele lange vermoeiende dagen zijn.

Waarom vliegen we naar Spanje?

reis3

 

Bij aankomst in Spanje wordt de vrijwilliger opgehaald door een medewerker van de Spaanse shelter en rijdt doorgaans direct door naar de shelter. Wat doen we daar? knuffelen met de honden?…jazeker, we knuffelen wat af, maar nog belangrijker is dat we de honden persoonlijk ontmoeten, ze beter leren kennen, zien hoe ze op soortgenoten en op mensen reageren zodat we in Nederland een betere afweging kunnen maken of de hond waarop uw keuze is gevallen ook daadwerkelijk bij uw gezin past.

 

 

 

De terugreis

reis1

We slaan met onze reisjes naar Spanje “twee vliegen in één klap”, want op de terugreis vliegen er honden mee naar Nederland die al geadopteerd zijn. We kunnen maximaal twee honden mee terug vliegen. Op het vliegveld staan de nieuwe baasjes hen al op te wachten. Soms nemen we een hond mee die het in de shelter niet goed doet, die gaat dan in Nederland naar een pleeggezin, we zien dat dat vaak een positief effect heeft op de honden.

Op de foto rechts ziet u van de pleeghonden op de transportband staan voor de reis van Malaga naar Amsterdam.

 

reis2

 

Het gebeurt ook dat onze vrijwilligers wordt gevraagd om voor een andere organisatie een kat mee terug te vliegen. Deze mogen in een speciale reismand- of tas als handbagage mee in het vliegtuig. Deze tas moet onder de stoel/tussen de voeten van de passagier staan tijdens de vlucht, u ziet alles behalve comfortabel maar we komen wel heel voldaan thuis, tenslotte hebben weer een aantal honden en soms een kat een fijn thuis gevonden in Nederland.